ELS FUNDADORS


D. Luis Castellar y Dª Concha Cortina.
D. Luis Castellar y Dª Concha Cortina.

La Falla Poeta Alberola-Totana té el seu origen en la seua Falla Infantil, que es va plantar per primera vegada l'any 1961.

Els promotors d'aquesta idea van ser una parella: El matrimoni Castellar; format per D. Luis Castellar i Dª Concha Cortina. Per a tots els veïns del barri, el Sr. Luis i la Sra. Concha.

Un matrimoni sense fills, que intentant que els xiquets del barri no hagueren d'eixir d'ell durant les Festes Falleres, van decidir plantar una falleta amb l'ajuda dels xiquets i alguns pares que s'afegiren al gran esforç que s'havien proposat realitzar.

Com que la Comissió Infantil va creixer, el Sr. Luis tiguè que demanar protecció oficial a una altra falla gran, ja que Junta Central Fallera no li deixava fer-la no més a ell. I amb l'ajuda i protecció de les Falles Cartagena-S. Ferrandis Lluna i amb la de Pérez Galdós, va aconseguir mantenir la falleta. Uns anys més tard se li van unir uns pares de xiquets, els quals van ajudar d'acord amb la seua possibilitat. Transcorreguts uns anys, es va formar la primera Comissió Major, plantant-se en l'Exercici 1972-73 la falla gran que seria l'orgull d'aquest matrimoni i en la qual van estar fins al final de les seues vides.

 

Jorge